Audi A4 ocupă tot podiumul la Hockenheim

Autor: Andrei Nan 14 apr. 2008 Știri auto

Audi  A4 ocupă tot podiumul la HockenheimAudi A4 şi-a adjudecat laurii în cursa desfăşurată în DTM în acest weekend, cei trei piloţi Mattias Eckstrom, Timo Schneider şi Tom Kristensen trecând în această ordine linia de sosire. Cei de la Audi se pot declara astfel mai mult decât mulţumiţi de materialul de concurs.

Învingătorul Eckstrom a realizat un timp mediu per tură cu 0,5 secunde mai bun decât cel înregistrat de cel mai rapid Mercedes. Pentru suedez acest triumf înseamnă a 11 victorie în cadrul competiţiei germane DTM. Căştigătorul s-a arătat foarte încântat de noua maşină, precizând că modelul s-a comportat exemplar şi timpii realizaţi de Audi arată că A4 va fi cu siguranţă unul din pretendenţii  serioşi  în acest sezon.

Noul model competiţional Audi A4 DTM a beneficiat de o atenţie sporită în ceea ce priveşte aerodinamica. Pentru a câştiga la acest aspect, inginerii germani au coborât centrul de greutate al modelului şi au îmbunătăţit scurgerea aerului asupra suprafeţelor prin noile calcule CFD (Computational Fluid Dynamics). Nu doar aerodinamica a stat la baza succesului, propulsorul V8 de 4.0 litri, capabil să dezvolte 460 de cai, fiind un alt ingredient  victorios.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide