Bicicliştii nu sunt îngeri. Mii de amenzi şi dintre cele mai ciudate de care am auzit

Autor: Alexandru Banu acum 6 ani Știri auto
Bicicliştii nu sunt îngeri. Mii de amenzi şi dintre cele mai ciudate de care am auzit

Poliţiştii au aplicat bicicliştilor peste 2.600 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 1.700 de avertismente, pentru abateri la legislaţia rutieră, în urma unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Atenţie! Lipsa echipamentului corespunzător pentru biciclişti pune în pericol toţi participanţii la trafic.

 

În ziua de 22 iunie 2017, la nivel naţional, poliţiştii au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de abaterile săvârşite de biciclişti.

 

La acţiuni au participat 1.982 de poliţişti, dintre care 1.169 din cadrul structurilor rutiere, fiind aplicate 6.933 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195 din 2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Dintre acestea, 2.607 sancţiuni le-au fost aplicate bicicliştilor (1.713 sancţiuni cu avertisment), astfel:

– 436, pentru circulaţia pe drumurile publice fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă;

– 122, pentru circulaţia pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sursă: Poliţia Română

 

Poliţia Română recomandă celor care circulă pe drumurile publice cu bicicleta:

 

Pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie şi să fii echipat corespunzător;

 

Când circuli PE bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

 

Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcţional, de direcţie şi cu sistem de avertizare sonoră.

 

De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.

 

Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roţi, care, în mişcare, formează un cerc continuu.

 

Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalţi participanţi la trafic.

 

Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.

 

La schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!

 

Este interzis să circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheaţă sau zăpadă.

 

Circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană, câte unul.

 

Nu circula cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice;

 

Poartă cască de protecţie. Îţi poate salva viaţa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide