BMW va lansa motoare de 1,3 şi 1,8 litri

Autor: Oraan Mărculescu 13 mai 2009 Știri auto
BMW va lansa motoare de 1,3 şi 1,8 litri

Multă lume cred că aşteaptă versiunile supraalimentate pe motoarele BMW cu 4 cilindri, mai ales că acum tot ce are BMW în acest domeniu este un 1,6 supraalimentat pus pe Mini şi preluat de la PSA. Dar situaţia se va schimba, potrivit britanicilor de la Sky Motoring, care vin cu o serie de afirmaţii foarte îndrăzneţe. Ei ne informează că BMW va lansa pentru viitoarea generaţie Seria 1 un motor de 1,8 litri cu patru cilindri şi unul de 1,3 litri cu doar trei cilindri, ambele supraalimentate.

Însă puterile furnizate pentru ele ne fac să ne întrebăm cât de reale sunt acest zvonuri. Astfel, motorul mai mic va fi disponibil în trei variante de putere: 163, 201 şi 241 CP, pentru ca versiunea în patru clindri să aibă 273 sau 321 CP. Mai pe scurt vorbim de valori precum 185 CP pe litru sau 178 CP pe litru, foarte mari chiar şi dacă luăm în calcul capacitatea lui BMW de motorist.

Şi aici nu ne referim la faptul că BMW nu ar fi în stare să scoată asemenea propulsoare, însă dacă vor să le facă şi foarte fiabile pentru a face faţă unei maşini de serie vor avea nevoie de o cercetare şi o dezvoltare foarte bună.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide