Camion vs scuter. Scapă cine poate! VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 20 iul. 2012 Știri auto
Camion vs scuter. Scapă cine poate! VIDEO

Am întreba cine a greşit în următorul clip video, dar credem că e clar pentru toată lumea.

Este uluitor cât de mulţi utilizatori de scutere sau de biciclete consideră că au voie să traverseze strada pe trecerea de pietoni călare pe vehiculul din dotare! Unii nu pricep care e problema. Problema e exact aceeaşi ca în cazul în care cineva aleargă şi se aruncă pe trecerea de pietoni – şoferii pur şi simplu nu au timpul să reacţioneze la o astfel de manevră.

Bicicliştii şi scuteriştii care „scurtează” timpul necesar traversării apar prea repede şi se deplasează prea rapid pentru a fi observaţi în siguranţă de către şoferi. În plus, reacţia instinctivă a şoferilor pe un drum cu prioritate este să-şi continue drumul atunci când întâlnesc un vehicul fără prioritate chiar şi pe o trecere, în timp ce bicicliştii sau scuteriştii au în continuare mentalitate de pieton.

Este uluitor şi cât de mulţi şoferi consideră că nu au de ce să încetinească la trecerea de pietoni. Accidentul putea fi uşor evitat dacă maşina avea o viteză mai mică sau dacă şoferul era atent. Nu contează limita maximă de viteză de pe acel tronson, contează adaptarea vitezei la prezenţa unei zebre. Câţi dintre noi încetinim când ne apropiem de o trecere de pietoni, chiar dacă nu vedem pe nimeni aşteptând să traverseze?

Urmarea încăpăţânării şi, respectiv, a neatenţiei, o puteţi vedea mai jos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide