Dacia – noi motorizări şi dotări

Dacia – noi motorizări şi dotări

Autor: Adrian Mitrea - Mediafax acum 12 ani Știri

Dacia va extinde gama de motorizări cu un propulsor pe benzină de un litru, disponibil deja pe Sandero şi Logan vândute în Brazilia, sub marca Renault, iar anumite modele vor fi echipate cu sistem de climatizare automat şi cutie de viteze automată, conform Mediafax.

Propulsorul, care are patru cilindri în linie, dezvoltă o putere de 76 de Cai Putere (CP) alimentat cu benzină şi de 77 CP alimentat cu alcool şi are un consum de 5,5 litri de benzină (8,4 litri de alcool) pentru 100 de kilometri parcurşi în afara localităţii şi de 7,4 litri de benzină (11,5 litri de alcool) pentru 100 de kilometri parcurşi în oraş.

Acest motor poate face ca Sandero şi Logan să ai aibe o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră (161 de kilometri pe oră în cazul în care se foloseşte alcool), demarajul de la 0 la 100 de kilometri pe oră realizându-se în puţin peste 14 secunde.

Performanţele motorului de un litru montat pe Sandero şi Logan vândute în Brazilia sunt apropiate de cele ale motorului de 1,4 litri montat pe aceleaşi modele disponibile în România. Propulsorul de 1,4 litri oferă o accelerare de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 13 secunde, viteza maximă fiind de 160 de kilometri pentru Sandero şi de 162 de kilometri pe oră pentru Logan.

Consumul motorului de 1,4 litri este mai mare în comparaţie cu a celui de un litru, pentru parcurgerea a 100 de kilometri în oraş fiind necesari 9,4 litri de benzină. În afara localităţii valorile de consum sunt similare pentru ambele motoare. Avantajele unui motorului mai mic ar fi legate şi de plata unot taxe mai mici către stat şi cote mai mici la asigurări.

Motorul de un litru este montat şi pe Renault Clio Campus (vechea generaţie a modelului Clio) şi pe Renault Clio Symbol. În oferta pentru piaţa braziliană, toate modelele Renault sunt echipate cu motoare pe benzină adaptate să funcţioneze şi cu alcool, variantele diesel nefiind disponibile.Comentarii
Inchide