Ford Mustang ar fi putut avea suspensie spate independentă

Autor: Dan Vache 23 iun. 2009 Știri auto
Ford Mustang ar fi putut avea suspensie spate independentă

Chiar dacă Ford a depus mult efort în optimizarea suspensiei rigide de pe puntea spate, aproape orice discuţie despre Ford Mustang ajunge inevitabil şi la acest capitol, unde maşina era pur şi simplu criticată fără drept de apel. MotorTrend afirmă însă că modelul american a fost foarte aproape de a primi o suspensie independentă în 2005.

Aceasta urma iniţial să fie preluată de la seria Falcon construită în Australia, dar chiar şi după renunţarea la această idee, designerii Ford au hotărât să deseneze ei o suspensie independetă. Din păcate directorul de dezvoltare l-a convins pe Bill Ford Jr că ar putea economisi 100 de dolari pe maşină dacă ar renunţa la suspensia independentă şi ar folosi tot vechea axă rigidă.

Iar la final, s-a dovedit că pentru a optimiza puntea spate rigidă s-au mai cheltuit încă 98 de dolari în medie pe fiecare maşină. Ceea ce înseamnă că un Ford Mustang cu suspensie spate independetă ar fi costat doar cu 2 dolari mai mult. Vorbim aşadar de reduceri de costuri păguboase, care fac mai mult rău decât bine. Alte exemple mai ştiţi?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide