Mașina Anului 2021: Au fost desemnat cele șapte modele finaliste

Autor: Cristian Agatie 10 nov. 2020 Știri auto

Juriul competiției Mașina Anului 2021 în România a desemnat cele șapte modele finaliste, care își vor disputa prestigiosul trofeu în finala de pe 9 decembrie.

Intră în Galeria FOTO

Mașina Anului în România este cea mai prestigioasă competiție automobilistică din țara noastră, fiind organizată de Asociația Presei Auto din România (APAR). Pentru cea de a 22-a ediție, juriul este format din jurnaliști auto, piloți de raliu, personalități din mediul online dar și pasionați din domeniul auto.

Astfel, în juriu se regăsesc Bogdan Nicolae Badea, Președintele Hidroelectrica și pasionat de off-road, Radu Tudoroiu, bine cunoscut în mediul on-line pentru expedițiile sale la volan în Africa, Rusia și Asia, Dorin Chioțea, jurnalist cu peste 25 de ani de experiență, prezentatorul matinalului de la TVR1 și Radu Constantinescu, una dintre cele mai cunoscute voci de radio din România, realizator al emisiunilor „Drum cu prioritate” și „Piese și mașini” de la Europa FM.

De asemenea, sunt prezenți Titi Aur, multiplu campion național de raliuri, un mare promotor al condusului defensiv, George Grigorescu, Maestru al Sportului în automobilism și fost președinte APIA și Karoly Borbely, pilot de raliuri. Pentru prima dată, participă la jurizare Carmen Poenaru, fostă campioană națională la raliuri în echipaj cu Bogdan Marișca, un alt multiplu campion de raliuri. Tot în premieră, este prezentă și Renata Stepanov, un produs autentic al presei auto românești care astăzi desfășoară numeroase activități legate de universal auto.

Mașina anului 2021 în România: Care sunt cele șapte modele finaliste

Modelele care vor concura în marea finală sunt Dacia Logan/Sandero, Hyundai i20, Peugeot 2008, Renault Captur, Skoda Octavia, Toyota Yaris și Volkswagen ID.3. Testele finale se vor desfășura, ca și în cazul edițiilor anterioare, la Academia Titi Aur și vor include atât probe pe circuit, cât și rulare pe drumurile publice.

Acestea au fost alese dintre cele 21 de modele recent lansate în cursul anului 2020. Fiecare dintre cele șapte modele aduc caracteristici revoluționare și tehnologii noi în segmentele în care activează. Departajarea a fost făcută ținând cont de caracteristicile acestora, dar și de relevanța lor pentru piața din România.

Pentru prima dată, redacția Promotor are un reprezentant în juriul competiției Mașina Anului în România. Vom putea, astfel, să oferim o imagine din interior asupra modului în care se desfășoară concursul, dar și să ne punem amprenta asupra clasamentului final.

Intră pe pagina de concurs și votează cea mai importantă mașină pentru piața românească până la data de 6 decembrie inclusiv. Distribuie apoi votul tău pe Facebook pentru ca opțiunea ta să fie luată în considerare. Spune-le prietenilor tăi să voteze și ei: cu cât mai multe voturi, cu atât mai bine.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide