Maşinile de lux se vând tot mai greu

Autor: Cosmin Iordache 22 iun. 2009 Știri auto
Maşinile de lux se vând tot mai greu

"Pot să spun că pentru o vânzare lucrăm de zece ori mai mult în această perioadă decât în trecut. Avem clienţi cu care vorbim din ianuarie, de exemplu", a declarat într-un in interviue pentru MEDIAFAX Adrian Pascu, reprezentantul companiei Porsche România, importatorul local al mărcilor Lamborghini, Bentley şi Porsche. Unul dintre motivele pentru care potenţialii clienţi de maşini de lux sunt rezervaţi în a achiziţiona un automobil scump  este evoluţia imprevizibilă a economiei. Discuţiile cu clienţii au ajuns să fie focalizate mai mult pe aspectele financiare şi soluţiile de finanţare, decât asupra modelului în sine.

Un alt factor care ţine departe clienţii de modelele de lux este reticenţa asiguratorilor de a închiea poliţe pentru maşinile foarte scumpe: "Sunt destul de puţini asigurători dispuşi să asigure maşini foarte scumpe. De asemenea, sunt puţine instituţii financiare care vor să finanţeze un asemenea automobil, în această perioadă. Noi avem noroc cu divizia Porsche Leasing, care ne ajută cât de mult pot" a mai declarat directorul mărcilor Bentley, Lamborghini şi Porsche.

În acest an modelul pe care Pascu îl vede cel mai bine vândut va fi Porsche Cayenne Diesel, apreciind că numărul automobilelor cu această motorizare, va fi dublu decât al celor pe benzină, best seller-ul din anii trecuţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide