Prima poză cu noul Jimny, o bijuterie în 4 culori splendide (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 04 oct. 2017 Știri auto

În 1970 venea pe lume o data cu iarna, un SUV care avea să devină atât de iubit că nici nu putem să exprimă în cuvinte. De atunci până azi, Jimny nu s-a schimbat mult sau – mai bine-zis – Suzuki nu l-a transformat rău. Asta pentru că maşinile bune şi cu poveste nu au nevoie de modificări de look & stil & feel. Uitaţi-vă la Porsche, Ferrari şi ceilalţi. Au trecut trei generaţii şi urmează a patra, iar japonezii sunt foarte aproape s-o “comită”. A fost maşina care i-a scos pe Suzuki din anonimat ca producător de maşini şi nu numai de subansamble. Jimny a fost deosebit pentru că era un aşa-numit kei car – la japonezi e o clasă mică scutită de anumite taxe, impozite şi plata parcării. Astfel, primul model Jomny avea la limita celor 3 metri de încadrare în reguliile kei car.

Acum cel mult o lună, primele imagini cu noul Jimny au apărut pe net. Am zis că e o glumă, am sperat că nu. Pe ultimul model, Suzuki l-a scos în 2000. A fost şi cu siglă Mazda şi s-a numit AZ Offroad, de la Autozam – subbrand de maşini mici. Avea un motor de 0.66 litri şi 64 de cai putere.

Acum, IndianAutosBlog a publicat primele poze cu realitatea sigură. Sunt patru poze identice, din semiprofil, cu acelaşi model, în culori diferite. Vor fi nişte culori de bază jucăuşe, metalice, gri, verde închis, roşu şi un bleu.

Maşina cu 3 uşi rămâne în linia generaţiilor anterioare, numai că au mai disărut muchiile şi jocurile de volume. E mult mai mult asemănătoare unui G Klasse în miniatură, respectând, bineînţeles, nu numai proporţiile fizice, cât şi pe cele tehologice şi de preţ.

Fiind încă un secret total de producţie, Suzuki nu a spus multe despre motor sau transmisie. Sigur că vorbind de un offroader tradiţional, 4×4 nu poate lipsi din transmisiile standard. Este însă posibil să vedem şi un 4×2 opţional pentru cei care îşi doresc această maşinăă numai de dragul amintirilor.

Site-urile care au intrat în posesia pozelor oficiale vorbesc despre un motor de 1 litri şi 110 cai putere, cel care e şi pe modelul Baleno. Acest lucrur şi tot e mai trebuie să aflăm vom şti sigur pe 25 octombrie, când urmează ca Suzuki să lanseze noul Jimny – al patrulea – la Salonul Auto Internaţional de la Tokyo, în ţara de origine a companiei.

SUZUKI JIMNY 2018 (GALERIE FOTO)

Sursă IndianAutosBlog

Autor Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide