Schimbă viteze, iau viraje şi apasă pedala. Porter şi prietenii săi [VIDEO]

Autor: Alexandru Banu 14 dec. 2016 Știri auto

Nu ştim dacă aţi constatat că animalele sunt din ce în ce mai deştepte. Iar asta observăm la animalele curente, cele la-ndemână, câini şi pisici. Pentru că le avem, pentru că le au prietenii noştri, pentru că observăm şi confirmăm umanizarea lor accelerată. Şi o vedem şi pe Youtube în diverse filmuleţe cu animale. Că sunt de 1.000 de ori mai decente decât oamenii, nu încape îndoială de cînd lumea şi animalele.  

 

Dar animalele au devenit şi mai deştepte de când înţeleg cum să manevreze lucruri. Pentru distracţia lor conştientă.

 

Porter, un metis de 10 luni, un schnauzer prieten de’al lui (Monty, 18 luni) şi Ginny (corcitură fox terrier cu păr neted), au făcut cursuri intensive pe un Mini modificat, ca să-şi ia carentul. Sigur că nu-i veţi întâlni pe DN1 sau pe A2, este numai o recompensă simbolică, de dragul simpatiei pentru aceşti doi câini.

Instrucţia a durat 2 luni, zi de zi. Porter şi prietenii lui au început cu un kart cu volan din lemn, pe care instructorii îl trăgeau cu o sfoară. Aşa au învăţat căţeii să ia viraje. Din când în când primeau câte o recompensă.

 

Examenul l-au dat pe circuit, cu labele din faţă pe volan, iar cele din spate pe accelerator şi frână (modificate ca să ajungă la ele). Instructorii au fost în faţa maşinii şi i-au ajutat pe căţei cu indicaţii. Mai deştepţi decât mulţi dintre noi, Porter, Monty şi Ginny “şi-au” pus centura înainte să plece.

Povestea celor trei amici cu carnet e mult mai frumoasă şi emoţionantă. Toţi au fost salvaţi de Societatea de Prevenire a Abuzurilor Contra Animalelor, din Auckland, Noua Zeelandă.

CUM ŞI-AU LUAT „BĂIEŢII” CARNETUL (VIDEO)

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide