Taxă pod Fetești 2022. Care sunt tarifele în funcție de autovehicul și care sunt amenzile pentru neplată

Autor: Cristian Gubandru acum 2 luni Știri auto
Taxă pod Fetești 2022. Care sunt tarifele în funcție de autovehicul și care sunt amenzile pentru neplată

Cei care se pregătesc să meargă pe litoral pot să plătească online sau prin sms, înainte de a pleca la drum, taxa de pod Fetești, pentru a evita amenda pentru lipsa peajului la trecerea podului Fetești-Cernavodă de pe Autostrada A2. Aceștia pot plăti și în benzinării.

Trecerile de pod de la Fetești – Cernavodă pot fi achitate anticipat sau după ce ați trecut de stațiile de taxare, dar până la ora 23:59 a zilei următoare efectuării trecerii.

Mașinile cu numere roșii sunt scutite de plată. Mașinile cu numere de înmatriculare străine pot plăti cash la barieră sau la benzinării.

Prin achitarea online a trecerilor de pod, clienții nu au niciun cost suplimentar, aceștia urmând să achite tarifele conform legislației în vigoare. Prin SMS, tariful poate fi achitat prin mesaj la 7577 (textul conține numărul de înmatriculare și categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul – 1 pentru autoturisme, spre exemplu).

Cum plătesc taxa de pod Fetești 2022

Tariful de trecere pentru podul de la Fetești – Cernavodă de pe Autostrada A2 poate fi achitat online prin intermediul taxa-pod-fetesti.ro.

Pentru a achita tariful online utilizatorul trebuie să se înregistreze pe platforma, să adauge o comandă și să completeze datele pentru peajul dorit. Plata se poate realiza atât prin intermediul procesatorului securizat de carduri bancare, cât și prin bancă cu ordin de plată.

După confirmarea plății se emite peajul, iar clientul primește prin e-mail factura și datele peajului și gratuit prin SMS datele peajului emis. Comenzile, peajele emise și facturile se pot verifica oricând accesând contul de pe platformă. În felul acesta, șoferii scapă de cozile de la stațiile de taxare de la Fetești și benzinării și de grija transmiterii de SMS-uri.

Categorie tarifară peaj Fetești:

Care este amenda pentru șoferii care nu plătesc taxa de pod de la Fetești?

Acestea sunt amenzile pe care șoferii le plătesc în cazul în care nu achită taxa de pod:

  •  pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 9 locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone – intre 130 de Lei si 260 de Lei;
  •  pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu 9 pana la 23 de locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata de 3,5-12 tone – intre 470 de Lei si 940 de Lei;
  •  pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone si cu maximum 3 axe – intre 640 de Lei si 1.280 de Lei;
  •  pentru vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone si cu minimum 4 axe – intre 910 Lei si 1.820 de Lei.

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide