Pregătit de party: KIA Rio 1.4 CRDi

Ştiţi filmele pentru adolescenţi, în care tipul cel mai cool e, de fapt, cel pe care îl credeai cel mai timid? Aşa e şi în clasa mică, unde ”the cool dude” se pare că e noua KIA Rio. De ce?

Pregătit de party: KIA Rio 1.4 CRDi Pregătit de party: KIA Rio 1.4 CRDi

A nu se înţelege că aplică aceeaşi reţetă ca şi japonezii de la Honda, care au bulversat clasa compactă cu OZN-ul Civic. Însă, faţă de precedentul Rio, noua generaţie reprezintă un salt remarcabil.

Noua KIA Rio are un design tineresc si tuse de Fast and Furious

Modelul din test era avantajat destul de clar de culoarea roşu aprins a caroseriei, de ornarea cu nişte dungi albe în stil racing, precum şi de jantele de 17 inch, cu un design simplu, dar sportiv. Am fost foarte surprins să remarc privirile celor de pe stradă sau din alte maşini, destul de similare cu acele cazuri în care eram la volanul unor maşini sport sau premium mult mai scumpe.

KIA Rio are un spate sportiv, iar dungile albe ii confera o tusa serioasa de agresivitate

Per ansamblu, KIA Rio are o linie mai simplistă, dar câteva accente reuşite (linia mediană puternic ascendentă sau curba de pe portiere) încadrează maşina printre cele mai dinamice modele de clasă mică la ora actuală. Spatele contribuie şi el din plin la impresia de "bad boy", luneta având dimensiuni foarte reduse, iar stopurile masive fiind plasate destul de sus.

În concluzie, e puţin probabil ca noua KIA Rio să atragă remarci negative, cârcotaşii de profesie putându-se lega eventual de montantul faţă şi gemuleţul din faţa portierei, care te duc cu gândul la Fiat Punto, ori de forma dinspre interior a stopurilor, a la Seat Leon.

Noua KIA Rio nu mai e o masina discreta, nici timida ca aspect

Însă, repet, noua generaţie KIA Rio reprezintă, în primul rând, un mare salt ca aspect faţă de precedentele generaţii. 

Ce se întâmplă oare la interior? Vedem pe următoarea pagină

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.