Roşii, mici şi rele: KIA Rio 1.4 DSL vs. Toyota Yaris 1.4 D-4D

Sunt printre cele mai recente noutăţi din clasa mică şi vin cu pretenţii mari: una vrea să rupă gura târgului prin ”puterea de a surprinde”, cealaltă se vrea un descendet al lui Einstein, afirmând că e ”generaţia geniu”. Care are dreptate?

Roşii, mici şi rele: KIA Rio 1.4 DSL vs. Toyota Yaris 1.4 D-4D Roşii, mici şi rele: KIA Rio 1.4 DSL vs. Toyota Yaris 1.4 D-4D

Cele două citadine au fost lansate în cursul anului 2011, ambele surprinzându-şi publicul. Noua KIA Rio vine cu un stil nu doar tineresc şi modern, ci aproape tupeist faţă de precedenta generaţie, care, prin comparaţie, era chiar banală. Pe de altă parte, noua Toyota Yaris a depăşit stadiul de bubulină al generaţiei anterioare, având acum un stil mai masculin şi mai dinamic.

Dar care dintre ele arată mai bine? Din fericire, ambele modele din test erau roşii, aşa încât lucrurile se simplifică. Din nefericire, KIA Rio avea nişte jante sportive de 17 inch mult mai interesante decât cele de oţel, cu capace din plastic, de pe Yaris, iar modelul coreean beneficia de stickere longitudinale racing, de efect faţă de stickerele de marketing de pe Yaris.

Aşa încât, vorbind strict despre maşinile din acest comparativ, Rio s-a dovedit mai atractivă, atât pentru obiectivul fotografului, cât şi pentru privirile admirative ale trecătorilor şi partenerilor de trafic. Situaţia nu se schimbă prea mult nici dacă "dezbrăcăm" Rio de accesoriile sale exterioare: modelul coreean este îndreptat în mod clar spre clientela tânără, în timp ce designerii japonezi au vrut să-i confere lui Yaris un look mai serios, mai matur.

Yaris are un look mai ascuţit şi mai multe muchii, în timp ce Rio mizează pe suprafeţe ample şi curburi mai line. Şi mai contează un lucru: Rio are un gabarit ceva mai impunător, graţie lungimii mai mari cu 16 cm faţă de Yaris. În plus, modelul coreean este cu 5 cm mai scund, ceea ce îi conferă o siluetă mai atletică.

Aşadar, la primul contact vizual, KIA Rio are mai multe şanse să atragă decât Toyota Yaris, însă modelul japonez pare, în continuare, mai apetisant pentru clientela feminină.

Să vedem cum stau lucrurile la interiorul maşinilor - pe următoarea pagină

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.