Noul Nissan Qashqai va fi prezentat publicului în primăvara lui 2021

Autor: Marius Vișan 13 nov. 2020 Știri auto

Pregătirile finale pentru lansarea celei de-a treia generații a crossoverului Nissan Qashqai sunt în plină desfășurare. Este primul model nou din Europa care utilizează platforma CMF-C, o arhitectură tehnologică de ultimă generație.

Pentru structura noului Qashqai, Nissan a utilizat cu 50% mai mult oțel de înaltă rezistență (UHSS). Acest tip de material asigură cea mai mare rezistență posibilă pentru tensiunile interne din structura caroseriei, ca parte a structurii de impact, fără a aduce o penalizare semnificativă în greutate. Este cu 60 de kg mai ușoară și cu 41% mai rigidă decât cea a modelului existent.

Noul Qashqai vine cu un sistem avansat de faruri dezvoltat de inginerii Nissan, care adaptează forma fasciculului în funcție de condițiile drumului și de alți participanți la trafic. Fasciculul este împărțit în 12 elemente individuale care se dezactivează selectiv la detectarea unui vehicul care se apropie.

Noul Qashqai aduce tehnologie hibridă ușoară

Noul Qashqai va avea un motor de 1,3 litri pe benzină cu tehnologie hibridă ușoară și o motorizare electrica inovatoare e-POWER. Motorul de 1,3 litri pe benzină a fost modernizat pentru a include un sistem Mild-Hybrid. Sistemul de 12v încorporează o instalație separată a bateriei cu litiu montată sub podea și generatorul acționat de curea pentru a colecta energia de frânare.

Acest lucru permite sistemelor motorului să funcționeze cu energia colectată, prelungind durata funcției de oprire/pornire, ceea ce reduce emisiile totale de CO2 ale motorului. În plus, permite decelerarea și oferă, de asemenea, suport de cuplu la accelerație.

Ce este e-POWER:

Sistemul dispune de o acționare completă a motorului electric, ceea ce înseamnă că roțile sunt acționate complet de motorul electric. Acesta este alcătuit dintr-o baterie de mare putere și un grup de propulsie care este integrat cu motorul pe benzină, generatorul de energie, invertorul și un motor.

În sistemele hibride convenționale, roțile sunt acționate de un motor electric și de un motor pe benzină. În sistemul e-POWER, motorul pe benzină nu este conectat la roți; pur și simplu încarcă bateria. Și, spre deosebire de un vehicul electric integral, sursa de energie este motorul, mai mult decât doar bateria.

Noul Qashqai va fi echipat cu noua generație ProPILOT, oferindu-i șoferului mai mult sprijin într-o gamă mai variată de circumstanțe. Denumit ProPILOT cu Navi-link, sistemul a fost conceput pentru a reduce oboseala și stresul în timpul deplasărilor.

ProPILOT cu Navi-link poate accelera și frâna vehiculul pe o singură bandă pe autostradă. Sistemul poate accelera pentru ca vehiculul să se deplaseze la o viteză stabilită și poate frâna vehiculul până la 0 km/h în trafic aglomerat “stop-start”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide