Analiză: rivalitatea Audi – BMW – Mercedes-Benz în 2013

Autor: Oraan Mărculescu acum 8 ani Dosar & Analize

Am văzut în paginile anterioare că Audi, BMW şi Mercedes-Benz sunt antrenaţi într-o luptă acerbă, pe toate planurile.

Cei de la Audi au cel mai mare avans în ce priveşte segmentele inferioare (până nu demult de neconceput pentru producătorii premium), adaptându-se rapid în toate clasele şi intrând pe nişe noi. În plus, pun un foarte mare accent pe versiunile sportive, intrând fără menajamente pe teritoriul BMW.

Audi are un avans considerabil in segmentele inferioare si pune un mare accent pe modelele sportive

Rivalii din Munchen au de recuperat cel mai multe teren în acest moment, fiind foarte bine poziţionaţi în prea puţine nişte faţă de ceilalţi doi rivali. În schimb, sunt cei mai avansaţi în domeniul maşinilor electrice, prin sub-brandul ”i”, la Salonul Auto Frankfurt 2013 urmând a fi lansată varianta de serie a lui BMW i3, ba poate şi varianta de serie a lui i8.

BMW este cel mai avansat dintre cei trei în domeniul maşinilor electrice, graţie sub-brandului ”i”

Mercedes-Benz vine foarte tare din urmă: familia de modele bazate pe platforma tehnică a lui A-Class se anunţă numeroasă şi promite vânzări foarte mari, teutonii fiind foarte bine reprezentaţi şi în categoria maşinilor sport. În plus, Mercedes-Benz stă cel mai bine la capitolul SUV-uri şi maşini familiste.

Mercedes-Benz recuperează terenul prin modelele bazate pe platforma lui A-Class. În plus, stă cel mai bine la capitolul SUV-uri şi nu are rival pentru maşinile de familie, monovolume şi van-uri

În plus, producătorul din Stuttgart a făcut eforturi foarte mari în ultimii ani pentru a-şi ajusta imaginea, care devenea învechită, iar noile modele promit un suflu nou, atât ca design, cât şi ca tehnologie. Audi şi BMW, în schimb, sunt încă în căutarea unei imagini cât mai clare, dar reuşesc să se menţină în faţa lui Mercedes-Benz ca vânzări totale pe plan mondial.

Evident, întrebarea ”care dintre cei trei producători germani premium este mai bun?” rămâne în picioare. Însă un răspuns categoric este imposibil de dat, din cauza preferinţelor diverse ale publicului vizat. Se pot alege câştigători în fiecare categorie în parte, dar cu menţiunea că doza de subiectivism rămâne foarte ridicată.

Dacă aveţi argumente pertinente, vă invităm să vă spuneţi părerea în comentariile de mai jos:

CE PRODUCĂTOR ESTE MAI BUN ÎN 2013: AUDI, BMW SAU MERCEDES-BENZ?

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7Comentarii
Inchide