Conceptele de la Geneva 2013 – rivalităţi şi orgolii ale designerilor şi inginerilor

Autor: Oraan Mărculescu 16 mart. 2013 Dosar & Analize

Italdesign Parcour Roadster vs. Pininfarina Sergio

Deşi la Geneva 2013 au strălucit mai mult modele de serie precum Ferrari LaFerrari, Lamborghini Veneno sau McLaren P1, conceptele auto au avut rolul lor bine definit.

Iar rivalitatea dintre celebrele case de design Italdesign Giugiaro şi Pininfarina pot spune că a fost cel mai aproape de sintagma ”steal the show”. Mai ales că a fost dublată de o altă rivalitate disimulată de partea tehnică: Lamborghini vs. Ferrari…

Italdesign Giugiaro Parcour Roadster duce mai departe ideea de a combina un roadster sportiv cu un SUV şi prefigurează un frăţior inedit al viitorului SUV supersport Lamborghini Urus. De altfel, Parcour foloseşte platforma tehnică a lui Gallardo, aproape dând impresia că designerii au transpus Gallardo în partitură crossover.

De cealaltă parte a baricadei, casa de design italiană Pininfarina îi aduce un omagiu lui Sergio Pininfarina cu un model purist cu acelaşi nume ca al regretatului designer, bazat pe şasiul lui Ferrari 458 Spider. Vorbim de o maşină în stil barchetta, care are chiar şanse să ajungă în producţie extrem de redusă, pentru adevăraţii fani.

Sincer, e un meci al orgoliilor din care n-aş vrea să iasă nici un câştigător, pentru că, de fapt, privitorul e cel care câştigă…

ITALDESIGN GIUGIARO PARCOUR ROADSTER vs. PININFARINA SERGIO: 10 – 10

Altă rivalitate, pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide