Conceptele de la Geneva 2013 – rivalităţi şi orgolii ale designerilor şi inginerilor

Autor: Oraan Mărculescu acum 7 ani Dosar & Analize

Citroen Technospace vs. VW e-Co-Motion

Cei care pun accentul pe caracterul practic şi util al unei maşini nu au rămas dezamăgiţi la Geneva 2013, unde am descoperit un duel interesant între două concepte: unul franţuzesc, celălalt german.

Citroen Technospace, deşi poartă titulatura de ”concept”, e destul de clar că prefigurează în proporţie de 90% urmaşul monovolumului familist Citroen C4 Picasso. Un urmaş care surprinde prin ideea stilistică abordată pentru blocurile optice faţă, francezii dorind să iasă în evidenţă printr-o originalitate care se anunţă foarte controversată.

În schimb, VW e-Co-Motion surprinde prin modul reuşit în care celebrul deja VW Transporter a fost ”transferat” într-un pachet mai compact şi, foarte important, eco – deoarece vorbim de o utilitară cu propulsie electrică, lucru care a permis reconfigurarea spaţiului interior, deci obţinerea unui rezultat extrem de bun în termeni de modularitate şi capacitate de transport.

Fiecare concepte are argumentele sale, dar look-ul francezului polarizează mai mult atenţia, în timp ce soluţia de propulsie a germanului nu mai e chiar inedită în zilele noastre:

CITROEN TEHCNOSPACE vs. VW E-CO-MOTION: 2 – 1

Altă rivalitate, pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13Comentarii
Inchide