Conceptele de la Geneva 2013 – rivalităţi şi orgolii ale designerilor şi inginerilor

Autor: Oraan Mărculescu acum 7 ani Dosar & Analize

KIA Provo vs. Subaru Viziv

Coreenii de la KIA vor să demonstreze prin conceptul Provo, prezentat la Geneva 2013, că e cazul să ia taurul de coarne, aşa că fac o declaraţie foarte interesantă îndreptată spre publicul tânăr, amator de maşini mai puţin convenţionale.

KIA Provo e un crossover sportiv mult mai reuşit decât KIA Soul, aducând în atenţie şi o posibilă schimbare de direcţie pentru imaginea de marcă a companiei coreene.

Pe de altă parte, cei de la Subaru contracarează cu un concept la fel de atractiv: pe numele său Viziv, conceptul japonez se dovedeşte foarte diferit de stilul conservator al modelelor Subaru de serie şi anunţă un viitor high-tech pentru noile modele ale firmei.

La fel ca Provo, şi Subaru Viziv încearcă marea cu degetul printr-un preview al unei posibile noi imagini de marcă, ceva mai clar conturate decât în cazul conceptului coreean.

Ambele concepte se dovedesc surprinzătoare, însă, dacă de la coreeni ne aşteptăm la propuneri îndrăzneţe (pe fondul pretenţiilor în creştere), originalitatea conceptului Subaru impresionează mai mult, mai ales raportat la modelele de serie:

KIA PROVO vs. SUBARU VIZIV: 5 – 6

Altă rivalitate, pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13Comentarii
Inchide