Conceptele de la Geneva 2013 – rivalităţi şi orgolii ale designerilor şi inginerilor

Autor: Oraan Mărculescu acum 7 ani Dosar & Analize

Bertone Aston Martin Jet 2+2 vs. IED Alfa Romeo Gloria

La litera A din alfabetul mărcilor auto regăsim două nume celebre: Aston Martin şi Alfa Romeo. Care au revenit în actualitate la Salonul Auto Geneva 2013 cu două propuneri oarecum similare, dar realizate în maniere diferite.

Pe de o parte avem frumosul coupe-cu-4-uşi Aston Martin Rapide transformat într-un fel de shooting-brake de către reputata casă de design italiană Bertone, numele noii creaţii fiind Jet 2+2.

Pe de altă parte avem exerciţiul de design al unui grup de 20 de studenţi ai IED (Instituto Europeo Di Design), Alfa Romeo Gloria mizând pe ideea de limuzină-coupe-cu-4-uşi şi ”aruncând în scenă” o siluetă foarte fluidă, care poate prefigura un model de serie al mărcii italiene, derivat, de ce nu, din Maserati Quattroporte.

Singura problemă a conceptului celor de la IED este că vorbim de un concept-car static, fiind doar o propunere sculpturală, în timp ce Bertone poate la orice oră satisface dorinţa potenţialilor clienţi care vor să-şi modifice Aston-ul propriu pentru a arăta ca acest Jet 2+2.

BERTONE ASTON MARTIN JET 2+2 vs. IED ALFA ROMEO GLORIA: 7 – 6

Altă rivalitate, pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13Comentarii
Inchide