La Paris 2012, conceptele auto se duelează într-un mare show

Autor: Oraan Mărculescu 04 oct. 2012 Dosar & Analize

PEUGEOT ONYX vs. INFINITI EMERG-E

Fără discuţie, amatorii de frumos şi senzaţional au fost atraşi ca un magnet la standul Peugeot de la Paris 2012, unde au avut ocazia să admire fabulosul concept Peugeot Onyx, alături de care francezii au mai afişat şi un scuter Onyx, de asemenea concept.

Conceptul pe patru roţi Onyx surprinde prin stilul simplist, dar care, totodată, impune respect datorită suprafeţelor foarte mari şi a jocului de umbre pe care îl conferă alternanţa între negru şi panourile din… cupru. Pe lângă asta, se mai adaugă aripile evazate şi înălţimea foarte mică a maşinii, raportat la lungime şi lăţime.

Pentru că vorbim de un adevărat supercar, Peugeot Onyx vine cu un sistem de propulsie hibridă care presupune un V8 de 3,7 litri şi 600 CP, asociat cu un motor electric de 80 CP. Iar interiorul te lasă cu adevărat mască prin ideile revoluţionare (mai ales în ce priveşte integrarea scaunelor).

Să nu ne grăbim, însă, să-i decernăm ”Oscarul” lui Peugeot Onyx, deoarece conceptul francezilor a fost, totuşi, contracarat de un concept japonez: chiar dacă nu e o noutate absolută, fiind inaugurat deja cu ocazia Salonului Auto Geneva 2012, din primăvară, Infiniti Emerg-e rămâne una dintre cele mai frumoase creaţii din ultimii ani.

Având forme voluptoase, Emerg-e promite un model de serie extravagant nu doar la nivelul aspectului, ci şi al tehnologiei, deoarece beneficiază de un motor electric de 400 CP şi un sistem range-extender.

Până la urmă, Onyx câştigă acest meci al frumuseţii datorită factorului noutate absolută – dar de câştigat din această comparaţie au toţi pasionaţii de frumos, care continuă să viseze.

Peugeot Onyx vs. Infiniti Emerg-e: 10 – 9

Să vedem alte concepte pe pagina următoare

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide