Din nou zvonuri despre roadsterul dezvoltat de Toyota şi BMW

Autor: Oraan Mărculescu 03 feb. 2014 Știri auto

După ce în 2011 Toyota şi BMW au încheiat un memorandum privind cooperarea în domeniul propulsiei diesel şi hibride, în 2013 au apărut informaţii care confirmau o colaborare mult mai strânsă decât se credea între cele două mari companii auto.

Prin urmare, bursa zvonurilor s-a animat, iar acum, conform celor de la Auto Express, devine din ce în ce mai clar că vom vedea cel târziu în 2017 un model dezvoltat în cooperare de Toyota şi BMW.

Una dintre cele mai vehiculate ipoteze este că noul roadster Toyota-BMW este chiar urmaşul lui BMW Z4. Bavarezii ar urma să se ocupe de caroserie şi de structură, precum şi de suspensii şi direcţie. Mai mult, se pare că va fi folosită aceeaşi tehnologie din cazul lui BMW i8, deci noul roadster va fi foarte uşor datorită utilizării intensive a fibrei de carbon şi a aluminiului.

Să vedem dacă fanilor le convine ecuaţia BMW + Toyota = HOT LOVE

Propulsia, în schimb, va fi specialitatea celor de la Toyota, deoarece vorbim, evident, de un sistem hibrid plug-in, bazat pe tehnologia utilizată la maşina de curse din Le Mans sau la conceptul Yaris Hybrid R. De asemenea, bateriile vor fi furnizate tot de japonezi, care promit o autonomie foarte bună în regim strict electric.

Rămâne de văzut când vom vedea un concept premergător, dar şi dacă Toyota va oferi pe piaţă un model propriu, cu un design total diferit de al viitorului BMW Z4. Voi ce credeţi:

VA FI MAI INTERESANT ROADSTERUL JAPONEZ DECÂT CEL GERMAN?

Sursa: Auto Express

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide