Noutăţi taxa auto: în 2011 iar se modifică taxa auto

Din 2011, taxa auto va suferi modificări majore. Motorizările Euro 5 nu vor mai fi scutite, iar pentru restul claselor de poluare se preconizează majorări semnificative.

Pe masa autorităţilor se află proiectul de modificare a taxeiauto, iar, în variantele propuse, apar majorăritarifare pe toate clasele de poluare, inclusiv pentrumotorizările care îndeplinesc normele Euro 5.

Modificările sunt argumentate de către autorităţi prin faptul căUniunea Europeană impune reducerea drastică a nivelului depoluare în oraşe, iar nerespectarea acestor directive ducela plata unor amenzi chiar şi de 100.000 de euro pe zi.

Astfel, pentru motorizările Euro 5 care echipează maşini de pânăla 2 ani şi în funcţie de cilindree, se va plăti o taxă de125 euro pentru motoarele de 1,4 litri şi de 3.642euro pentru propulsoarele de 3,0 litri.

Cei care vor să cumpere o maşină second hand Euro 4, cu ovechime de 4-6 ani şi care are sub capotă un motor de 1,4 litri,vor fi nevoiţi să scoată din buzunar 933 de euro. Diferenţe uriaşeapar pentru motorizările Euro 3, unde cea mai micăcilindree va fi taxată cu peste 3.000 de Euro.