2009 - an negru pentru vânzările de maşini în SUA

Unul dintre marii analişti economici americani, CSM Worldwide, avertizează că în 2009 se vor vinde cu circa 5 milioane de maşini mai puţin decât în anii precedenţi. Ceea ce echivalează cu o scădere de o treime faţă de 2006!

2009 - an negru pentru vânzările de maşini în SUA 2009 - an negru pentru vânzările de maşini în SUA

Dacă pe continentul nord american s-au vândut în 2006 circa 16,56 milioane de maşini, iar în 2007 16,15 milioane, la sfârşitul lui 2009 se estimează un volum total între 13,2 şi 13,8 milioane. Deci cu aproape 3 milioane de maşini mai puţin.

Pentru 2009 premisele crizei economice duc la estimări şi mai pesimiste: CSM Worldwide arată că vor fi vândute doar 11,5 milioane de maşini noi, deci cu 5 milioane de unităţi mai puţin. Ceea ce va avea repercusiuni majore în alte ramuri, primii afectaţi urmând a fi furnizorii de echipamente.

Astfel miliardele de dolari cerute de "The Big Three" nu sunt doar pentru salvarea proprie, ci ar putea însemna un balon de oxigen mult mai mare, pentru mult mai multe firme şi oameni.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.