Aston Martin a reînviat Lagonda, însă nu pentru Europa. Sau SUA. Sau China.

Lagonda, un nume cu rezonanţă în istoria Aston Martin, a revenit în actualitate odată cu apariţia unui model exclusivist, destinat Orientului Mijlociu.

Aston Martin a reînviat Lagonda, însă nu pentru Europa. Sau SUA. Sau China. Aston Martin a reînviat Lagonda, însă nu pentru Europa. Sau SUA. Sau China.

Despre reitarea numelui Lagonda se ştia de ceva vreme - în 2008, producătorul a dat vestea în mod oficial. Un an mai târziu, în 2009, Aston a prezentat la Salonul Auto de la Geneva un SUV luxos, numit Lagonda.  

Am zis luxos, nu şi frumos

Acum, ceea ce vei vedea în galeria foto nu se leagă de ceea ce ai văzut mai sus decât cu numele. Primele imagini cu adevăratul Aston Martin Lagonda au apărut pe site-ul Oman Air - firma de cargo-uri care s-a ocupat cu transportatul maşinii în Orientul Mijlociu, pentru testele în climat arid.

Spunem adevăratul Lagonda pentru că, faţă de conceptul îndrăzneţ prezentat în 2009, acest Aston Martin este mult mai conectat la arborele genealogic al producătorului. Numele Lagonda a existat în familia Aston şi în anii '70 - '80, sub forma unei limuzine în patru uşi, propulsată de un motor V8 de 5,3 litri şi produsă în doar 645 de exemplare.

Să ne concentrăm acum pe actualul Lagonda şi nu pe istoria firmei pre- şi post-Aston Martin. Conform Autocar, Lagonda se foloseşte de platforma VH (pe care o împart modelele din gama actuală) şi de motorul V12 de 5,9 litri pe care îl găseşti şi pe Rapide S. 

Şi dacă inginerii Aston Martin au lăsat motorul de pe Rapide S intact, atunci Lagonda dispune de 550 CP şi 457 Nm. În cazul lui Rapide S, 0-100 km/h se consumă în 5,0 secunde şi viteza maximă atinsă este de 306 km/h. Transmisia este asigurată de o cutie ZF în şase trepte.

Însă viitorii proprietari nu vor fi atraşi de cifrele acestea (deloc plictisitoare) cât vor fi atraşi de factorul elitist care joacă un rol esenţial în reitarea numelui Lagonda. Maşina va fi produsă în serie limitată (la comandă) şi va putea fi achiziţionată doar pe bază de invitaţie. Preţul nu a fost făcut public.

Sursa: Autocar

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.