Audi îşi pregăteşte ofensiva SUV-urilor. Q8 este arma supremă

Producătorul german de la Ingolstadt se pregăteşte să-şi îmbogăţească gama cu 11 modele noi, dintre care nu mai puţin de cinci vor fi SUV-uri. Iar Q8 va fi cea mai luxoasă propunere.

Audi îşi pregăteşte ofensiva SUV-urilor. Q8 este arma supremă Audi îşi pregăteşte ofensiva SUV-urilor. Q8 este arma supremă

Revenirea lui Q7 în grupul SUV-urilor premium va da startul unei campanii Audi de cucerire a acestui segment. Nu doar că noul Q7 este foarte aşteptat şi, cu siguranţă, va aduce câteva surprize, ci pentru că producătorul german vrea să exploateze cât se poate de mult segmentul maşinilor cu gardă la sol înălţată. Conform discuţiei pe care Autocar a avut-o cu Rupert Stadler, Audi îşi va extinde gama de autoturisme până la pragul de 60 de modele până în 2020. Dintre cele 11 noutăţi, cinci aparţin familiei Q: Q1, Q2, Q4, Q6 şi Q8. După cum şi cifra sugerează, Q8 va fi omologul lui A8 şi va reprezenta vârful gamei Q, avându-i ca rivali pe BMW X6, Range Rover Sport şi Mercedes-Benz MLC

Din punct de vedere tehnologic, Q8 va sta pe platforma viitorului Q7, MLB, platformă pe care o va împărţi şi cu alte câteva modele din marea familie Volkswagen: a treia generaţie Cayenne, un posibil Cayenne Coupé, a treia generaţie Touareg, viitorul SUV Bentley şi spectaculosul Lamborghini Urus. Modularitatea mărită a platformei va putea crea, conform declaraţiei oficialilor, caractere specifice fiecărui model care o are la bază.

Q8 va avea ca motorizare entry-level un V6 de 3,0 litri pe benzină, cu un preţ care pleacă de la circa 61.000 €, şi va dispune de tehnologia pe care o găseşti şi pe actualul A8 (probabil îmbrăcată similar ca în cazul viitorului Q7). Echiparea de top ar putea fi un Q8 RS cu V8 twin-turbo de 4,0 litri, cotat undeva la 110.000 €. În gama de motorizări vor fi incluse şi diferite variaţiuni V6 şi V8, atât pe benzină cât şi diesel, şi o posibilă versiunie hibridă, alături de una full-electric. 

sursa: Autocar

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.