BMW lansează X4 M40i, un crossover cu 360 CP

Nemţii de la BMW au mai adăugat un membru în familia de modele „aproape M”, şi anume X4 M40i. Cu alte cuvinte, nu e un M adevărat, dar nici mult nu mai are până să ajungă acolo. Toate detaliile, mai jos.

BMW lansează X4 M40i, un crossover cu 360 CP BMW lansează X4 M40i, un crossover cu 360 CP

Divizia de performanţă M de la BMW construieşte, după cum bine ştii, modele ca M3, M4, M5 şi M6, dar nu se fereşte să îşi pună amprenta şi pe maşini care nu sunt demne de tratamentul complet M. Cu alte cuvinte, sunt rapide, dar nu sunt la fel de rapide precum M-urile adevărate.

Fără să mai lungesc prea mult vorba, îţi spun că BMW a lansat un nou membru al familiei M Performance, care e prima treaptă sub M-ul pur. Se numeşte X4 M40i şi este, evident, un X4 cu multă putere.

Mai exact, crossoverul care visează noaptea că e un coupe a primit un propulsor turbo pe benzină de 3,0 litri care dezvoltă 360 CP şi un cuplu maxim de 465 Nm. Suficient pentru un sprint de la zero până la 100 km/h în 4,9 secunde şi o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic).

Puterea merge către toate cele patru roţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală xDrive, iar transmisia automată cu opt trepte se asigură că schimbările se fac fără cusur.

Exteriorul e garnisit cu un kit aerodinamic M Sport şi jante de 19 inci, în vreme ce habitaclul a primit scaune sport, un volan sport şi o grămadă de embleme M aruncate peste tot.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.