Ce vor avea în comun Dacia şi Mercedes? Motorul 1.5 dCi, pe noul A-Class

Nu e vreo glumă nesărată, ci rod al cooperării dintre Mercedes-Benz şi grupul Renault. Astfel, la sfârşitul acestui an vom vedea motorul 1.5 dCi de 110 CP montat şi sub capota noului Mercedes-Benz A-Class.

Ce vor avea în comun Dacia şi Mercedes? Motorul 1.5 dCi, pe noul A-Class Ce vor avea în comun Dacia şi Mercedes? Motorul 1.5 dCi, pe noul A-Class

Raţiunea pentru care acelaşi motor de pe Dacia Duster va fi oferit şi pentru noul Mercedes-Benz A-Class nu ţine neapărat de un preţ cât mai mic (deşi acesta va fi şi el un argument, într-adevăr), ci de obţinerea unui calificativ cât mai bun în domeniul ecologiei.

Şi asta deoarece Mercedes-Benz A-Class echipat cu motorul 1.5 dCi de 110 CP va anunţa un nivel al emisiilor de CO2 de numai 99 g/km, ceea ce va îmbunătăţi imaginea constructorului german în ochii comisiei europene care analizează gradul de poluare al marilor jucători de pe piaţa auto europeană.

Motorul 1.5 dCi de 110 CP de pe Mercedes-Benz A-Class (este de aşteptat ca indicativul acestei versiuni să fie A150 CDI) va beneficia standard de sistem Stop&Start, iar cutia de viteze va fi manuală cu 6 trepte. Dat fiind succesul perconizat pentru noul A-Class, francezii se aşteaptă ca fabrica spaniolă de la Valladoid, unde e fabricat propulsorul, să-şi crească destul de mult cadenţa.

Aşadar, primele roade ale colaborării dintre Mercedes-Benz şi Renault le vedem chiar din acest an, din toamnă, urmând ca, în curând, să ajungă pe şosele şi primul model Mercedes-Benz bazat pe un model Renault - este vorba despre Citan, derivat, fără prea multe modificări, din Renault Kangoo.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.