Cum a arătat centrul Parisului în ziua în care maşinile au fost interzise [VIDEO]

Primăria Parisului a interzis, pentru prima dată în istorie, traficul auto timp de o zi în câteva zone principale ale oraşului. Cum s-a văzut asta şi cum au reacţionat pietonii, vezi mai jos.

Cum a arătat centrul Parisului în ziua în care maşinile au fost interzise [VIDEO] Cum a arătat centrul Parisului în ziua în care maşinile au fost interzise [VIDEO]

Primăria Parisului a interzis duminică, pentru prima dată în istorie, traficul de maşini în centrul oraşului, iar în alte zone s-a folosit regula „dacă nu ai nevoie de maşină, nu o folosi”, traficul auto fiind puternic descurajat de autorităţi între orele 11 şi 18.

Fericirea a ţinut o singură zi, astăzi revenindu-se la regulile normale de circulaţie, însă vederea bulevardului Champs Elysees plină cu mii de oameni în loc de maşini e un fel de viziune în viitor pentru conducătorii capitalei Franţei.

Chiar dacă mişcarea de a interzice traficul pentru o zi are o puternică legătură cu organizarea Conferinţei Naţiunilor Unite pe probleme climaterice în Paris în luna noiembrie, autorităţile capitalei încearcă de multă vreme să îmbunătăţească aerul pe care locuitorii şi turiştii îl respiră, anunţând planuri pentru eradicarea maşinilor diesel din oraş până în 2020.

De altfel, pe străzile franceze circulă cele mai multe dieseluri din toată Europa, mai multe guverne acordând subvenţii pentru acest tip de carburant, făcându-l mai ieftin decât benzina. Totodată, scandalul referitor la emisiile modelelor diesel Volkswagen nu face altceva decât să agraveze situaţia Franţei, forţându-le mâna guvernanţilor să adopte măsuri care nu sunt neapărat pe placul tuturor.

VIDEO:

Via The Guardian

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.