E oficial: Skoda Popular va fi principalul rival al noii Dacia Logan 2!

Cehii şi-au învăţat lecţia, iar, după modelul de succes Octavia, se pregătesc pentru o familistă low-cost care să contracareze dur viitoarea generaţie Dacia Logan 2. Aceasta se pare că se va numi Skoda Popular, iar aspectul său va fi foarte apropiat de al recentului concept Mission L, de la Frankfurt 2011.

E oficial: Skoda Popular va fi principalul rival al noii Dacia Logan 2! E oficial: Skoda Popular va fi principalul rival al noii Dacia Logan 2!

Mai întâi, cehii ne-au surprins prin conceptul Skoda VisionD, de la Geneva 2011, care aducea o schimbare destul de mare a imaginii de marcă. Apoi, la Frankfurt 2011, a venit rândul conceptului Mission L, care ne-a pus în încurcătură: prefigurează noua Skoda Octavia 3 sau e un nou sedan de categoria viitorului Logan 2?

Conform celor de la L'Automobile Magazine, cea de-a doua variantă este cea corectă, iar numele noului model este foarte probabil să fie Skoda Popular - VEZI AICI RANDĂRILE.

Noua Skoda Popular va prelua, practic, ştafeta de la prima generaţie Skoda Octavia, urmând a oferi un spaţiu foarte mare pentru un preţ foarte atractiv, dar şi un nivel al calităţii la standarde germane. Skoda Popular va umple golul dintre Fabia şi viitoarea Octavia 3, urmând a avea o lungime de circa 4,4-4,5 metri şi un portbagaj generos.

La nivelul motorizărilor sau a platformei tehnice nu există, însă, informaţii, dar este de aşteptat să fie vorba despre platforma lui VW Polo Sedan. Nu este exclusă nici apariţia unei variante break, ba zvonurile vorbesc chiar şi despre o variantă sedan, pentru pieţele emergente din afara Europei - modelul Popular pentru Europa va continua tradiţia Octavia, cu un hayon de mari dimensiuni.

Noua Skoda Popular este aşteptată cel mai devreme în anul 2012, nefiind clar încă la ce mare salon auto european va avea premiera. Aşteptăm foarte curioşi să vedem dacă lansarea acestui nou model va avea loc în acelaşi timp cu Dacia Logan 2, care, iată, se pare că va avea de făcut faţă celui mai important rival.

Voi ce credeţi:

CARE VA FI MAI BUNĂ: DACIA LOGAN 2 SAU SKODA POPULAR?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.