Ford Capri - surpriza Ford la Frankfurt 2011 este un nou coupe?

Zvonurile revenirii lui Ford Capri în lumea auto sunt din ce în ce mai multe, mai ales în preajma Salonului Auto Frankfurt 2011, unde s-ar putea ca Ford să ne facă o astfel de surpriză, cu un coupe derivat din Focus. Voi ce credeţi?

Ford Capri - surpriza Ford la Frankfurt 2011 este un nou coupe? Ford Capri - surpriza Ford la Frankfurt 2011 este un nou coupe?

Denumirea Capri a apărut în nomenclatorul Ford încă din anii '60, dar coupe-ul lansat în 1978 a fost, cu adevărat, maşina care, fără a exagera, a influenţat o întreagă generaţie de tineri. Din păcate, Ford Capri a fost "înmormântat" la sfârşitul anilor '80, fără un urmaş cu un succes la fel de mare.

Lucrurile s-ar putea să se schimbe chiar la Salonul Auto Frankfurt 2011, unde francezii de la L'Automobile Magazine afirmă că este foarte posibil să rămânem surprinşi de o reiterare modernă a legendarului Ford Capri - VEZI AICI RANDĂRILE.

Cel mai probabil, va fi vorba de un concept premergător, menit a testa reacţiile publicului. Ford Capri va fi, aşadar, un hot-hatch compact, cu un bot agresiv, având trăsături derivate din ale noului Ford Focus, în timp ce spatele va fi mult mai plonjat decât ne obişnuise până acum versiunea în trei uşi a precedentei generaţii Focus.

Din punct de vedere tehnic, ne aşteptăm la o gamă de motoare Ecoboost puternice, asociate cu transmisii manuale cu 6 trepte sau automate Powershift, cu dublu ambreiaj. Bineînţeles, vor exista şi versiuni sportive, precum Capri ST sau chiar Capri RS.

Modelul de serie Ford Capri nu este aşteptat înainte de 2014, când ar trebui să devină un rival redutabil pentru Opel Astra GTC, Volkswagen Scirocco sau Renault Megane Coupe. Rămâne să vedem dacă Ford ne va surprinde sau nu la salonul german.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.