Ford Explorer Sport Edition - versiunea de top, de 350 CP

Americanii de la Ford vin la Salonul Auto New York 2012 cu o variantă de top a SUV-ului Ford Explorer, care intră în luptă cu SUV-urile sportive de pe piaţă.

Ford Explorer Sport Edition - versiunea de top, de 350 CP Ford Explorer Sport Edition - versiunea de top, de 350 CP

Ford prezintă la Salonul Auto New York 2012 versiunea de top a SUV-ului Ford Explorer, ajuns deja la cea de-a cincea generaţie. Dar, din păcate pentru cei interesaţi, această versiune va fi disponibilă doar pentru piaţa americană.

De departe cea mai importantă şi, în acelaşi timp, cea mai interesantă modificare adusă lui Explorer Sport Edition este noul motor V6 twin-turbo EcoBoost de 3,5 litri, capabil să producă "cel puţin" 350 CP, după cum susţin oficialii Ford care nu au furnizat încă date exacte în acest sens.

Motorul SUV-ul american va fi cuplat la o transmisie automată cu 6 trepte, ce va putea fi comandată şi de la padelele situate în spatele volanului. Datorită tehnologiei EcoBoost şi cutiei automate, consumul de combustibil va fi de 14,7 l/100 km în oraş şi 10,7 l/100 km pe autostradă, unul redus în comparaţie cu concurenţii săi americani precum Jeep Grand Cherokee şi Dodge Durango.

De asemenea, faţă de modelul obişnuit, Ford Explorer Sport Edition va avea o manevrabilitate sporită, în special datorită faptului că dispune de un şasiu sport şi de o direcţie asistată electric. În plus, versiunea Sport Edition va putea fi deosebit de un Explorer normal prin grila frontală de culoare neagră, prin jantele de 20 de inci cu inscripţia Sport şi prin carcasele oglinzilor.

În ceea ce priveşte exteriorul, clienţii vor putea alege dintre 4 culori cu denumiri pompoase: Ruby Red Metallic Clearcoat, White Platinum Metallic Tric-coat, Tuxedo Black Metallic şi Ingot Silver Metallic. În interior, SUV-ul va avea piele neagră Charcoal, disponibilă cu inserţii Sienna şi covaraşe cu logo-ul Sport.

Comunicarea preţurilor pentru Ford Explorer Sport Edition va fi făcută după Salonul Auto de la New York, ce are loc luna aceasta între 6 şi 15 aprilie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.