Indianul care şi-a construit singur o maşină autonomă. VIDEO

Un indian pe nume Roshy John a dovedit că maşinile autonome nu sunt greu de construit.

Indianul care şi-a construit singur o maşină autonomă. VIDEO Indianul care şi-a construit singur o maşină autonomă. VIDEO

 


Un indian pe nume Roshy John a dovedit că maşinile autonome nu sunt greu de construit. El a dezvoltat un automobil Tata Nano care se conducere singur doar ca să arate lumii că se poate. John lucrează la Tata Consultancy Services şi a fost inspirat să-şi construiască propria maşină autonomă după o plimbare cu taxiul, care a avut loc în urmă cu cinci ani, informează Autoevolution.com.

La acea vreme, John a luat taxiul după o zi obositoare la serviciu, dar pe drum a constatat că şoferul era mai obosit ca el, aşa că s-a oferit să conducă maşina pentru a se asigura că ajunge în siguranţă la destinaţie. Din acel moment el a fost motivat să găsească o modalitate de a construi o maşină autonomă. 

Click aici pentru Galeria Foto

Interesant, Roshy nu a ales Tata Nano deoarece acesta este cel mai mic automobil din lume, ci pentru că motor poziţionat în spatele maşini, ceea ce îi permite să monteze o serie de senzori în partea din faţă a vehiculului.

Testele au relevat faptul că oraşele indiene reprezintă provocări unice pentru maşinile autonome, astfel încât el a obligat să dezvoltat senzorii tot mai performanţi pentru a obţine un nou nivel de precizie. Pentru asta, el şi echipa lui au folosit camere video, pentru a monitoriza eficienţa şi răspunsurile sistemului de auto-conducere. Una din provocarile tehnice a fost transformarea cuieti de viteze manuală într-un pilotată, obstacol peste care au trecut cu bine.

Echipa a susţine că sistemul dezvoltat de ei ar putea fi incorporat în orice vehicul, în mai puţin de o oră. În videoclipul de mai jos putem vedea că mecanismul funcţionează. 

 


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.