Ipoteza unei Dacia mini revine - Dacia City va apărea în 2016

Francezii de la Caradisiac revin pe tema celei mai ieftine Dacia, care va fi o maşină de clasă mini şi ar putea îndeplini un deziderat mai vechi: maşina nouă de numai 5.000 de euro! E posibil, oare?

Ipoteza unei Dacia mini revine - Dacia City va apărea în 2016 Ipoteza unei Dacia mini revine - Dacia City va apărea în 2016

Discuţiile despre Dacia mini nu sunt noi, dar, din punct de vedere oficial, acest proiect rămâne cu un mare semn de întrebare. În ciuda ipotezelor care pornesc de la premise realiste fezabile.

Încă din 2007 am adus argumente în favoarea unei Dacia mini, iar acum din ce în ce mai multă lume consideră că Renault ar trebui să ofere un astfel de model în gama Dacia. Cel mai recent demers vine din partea celor de la Caradisiac, care consideră că soluţia unui parteneriat cu fabricantul rus AvtoVaz nu mai e de actualitate (nu doar din cauza crizei din Ucraina).

Conform francezilor, investiţiile în uzina ruşilor pentru a produce un model ieftin, care să fie vândut cu sigle Dacia, AvtoVaz şi, probabil, Datsun, ar fi cam mari, modificările structurale necesare transformării celei de-a doua generaţii Twingo într-o maşină cu 5 uşi necesitând cam mulţi bani.

O soluţie mai fezabilă, în opinia fracenzilor, ar fi... indienii. Mai exact, uzina Renault-Nissan din Chennai, unde alianţa prouce modelul Renault Pulse, adică un Nissan Micra uşor cosmetizat. Dacă mai punem la socoteală şi mâna de lucru mai ieftină din India, faţă de Rusia, deja putem să ne gândim la un preţ de bază cât mai jos.

Cum Dacia e marketată ca o marcă low-cost, viitoarea Dacia City bazată pe Micra ar putea oferi un echipament de bază mai spartan, alături de motoare cât mai puţin pretenţioase - cel mai probabil motorul aspirat pe benzină de 1,2 litri şi 75 CP, precum şi micul turbo TCe de 0,9 litri şi 90 CP.

Faţă de Sandero, viitoarea Dacia mini ar urma să fie mai scurtă (circa 3,8 metri lungime, faţă de 4,06 metri la Sandero) şi să ofere un portbagaj la jumătate din capacitatea fratelui mai mare, în timp ce în habitaclu ar avea loc, la limită, cinci persoane.

Prin urmare, preţul de bază pentru Dacia City ar putea ajunge la 5.000 de euro (sau, conform strategiilor de marketing actuale, 4.990 euro...), ceea ce reprezintă o diferenţă de 2.000 de euro faţă de cel mai ieftin Sandero. Iar, faţă de restul maşinilor din categoria mini, diferenţa ar fi şi mai mare.

Voi ce părere aveţi:

CÂT VA COSTA VIITOAREA DACIA MINI?

Sursa: Caradisiac

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.