Jumătate din preţul unui Bugatti Veyron: atâta costă Rimac One, supercarul electric

Cu ocazia recentului show dedicat milionarilor, Top Marques Monaco 2012, cei interesaţi de ineditul supercar electric Rimac One au aflat şi preţul pe care trebuie să îl plătească pentru acest ”Bugatti electric”.

Jumătate din preţul unui Bugatti Veyron: atâta costă Rimac One, supercarul electric Jumătate din preţul unui Bugatti Veyron: atâta costă Rimac One, supercarul electric

Cam cât credeţi că merită Rimac One? Acest supercar realizat de o mică firmă croată şi care e propulsat de 4 motoare electrice, totalizând 1.088 CP şi asigurându-i bolidului un demaraj 0-100 km/h în doar 2,8 secunde şi o viteză maximă de 305 km/h, în condiţiile unei autonomii maxime de 600 km.

Oficial, pretul supercarului Rimac One este de 750.000 euro

Ei bine, da, vorbim de o sumă cu multe zerouri, gradul de exclusivitate urmând a fi suficient de ridicat: doar 88 de exemplare Rimac One vor fi construite. Dar să revenim la preţ: acesta se cifrează la circa 750.000 euro, destul de ok dacă ne gândim că e un supercar ecologic.

Mai adăugăm şi alte "ingrediente", cum ar fi implicarea unor nume precum Pininfarina pentru sistemul de propulsie, Vilner pentru interiorul luxos, HRE pentru structura maşinii sau Giugiaro, care a conceput un design special al pneurilor Vredestein.

La Top Marques Monaco, printul Albert si-a aratat interesul pentru Rimac One

Parcă ştiind aceste lucruri nu mai pare doar o jucărie prea scumpă, nu-i aşa? Mai ales dacă ne gândim că oferă aceleaşi performanţe ca un Bugatti Veyron, dar la jumătate din preţul acestuia şi fără a polua cum o face extravagantul supercar al grupului VAG (de altfel, considerată cea mai poluantă maşină la ora actuală).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.