Kia merge la Frankfurt cu noul Soul şi faceliftul lui Optima

Coreenii de la Kia vor prezenta la Salonul Auto Frankfurt 2013 versiunea europeană a celei de-a doua generaţii a modelului Soul, dar şi o versiune restilizată a berlinei Optima.

Kia merge la Frankfurt cu noul Soul şi faceliftul lui Optima Kia merge la Frankfurt cu noul Soul şi faceliftul lui Optima

Versiunea europeană a celei de-a doua generaţii a pseudo-crossoverului Kia Soul va fi prezentată la Salonul Auto Frankfurt 2013, alături de o versiune restilizată a sedanului Kia Optima. Pe lângă aceste două modele, Kia va dezvălui un concept creat pentru a intra în luptă cu nume precum Nissan Juke, Opel Mokka sau Renault Captur.

A doua generaţie Kia Soul a fost prezentată deja în Statele Unite ale Americii, în timpul Salonului Auto New York 2013, astfel că surpriza nu va fi foarte mare. Pentru piaţa europeană, Kia a realizat câteva modificări stilistice discrete, precum vopsirea în negru a protecţiilor din plastic de pe aripile laterale.

În SUA, noul Soul e disponibil cu o selecţie de două motoare – un GDI de 1,6 litri cu 130 CP şi un NU de 2,0 litri cu 164 CP, însă coreenii nu au precizat dacă aceste două motoare vor fi disponibile şi pe piaţa din Europa.

Faceliftul aplicat berlinei Kia Optima vine cu schimbări subtile de design în faţă şi în spate, dar şi cu un sistem multimedia îmbunătăţit. Mai mult, oficialii Kia au precizat că motorul diesel de 1,7 litri de pe Optima a primit un nou sistem de management al bateriei pentru sistemul start-stop, iar rezultatul este scăderea emisiilor de dioxid de carbon de la 133 g/km la 128 k/km.

Salonul Auto Frankfurt 2013 se desfăşoară în perioada 12-22 septembrie 2013 în oraşul german Frankfurt am Main.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.