Locul 3 pentru Dacia Lodgy, la Trofeul Andros

Autor: Gabriel Grosoiu 06 dec. 2011 Știri auto

Prima participare în Trofeul Andros a noii Dacia Lodgy Glace s-a finalizat cu obţinerea locului trei pe podiumul etapei finale de la Val Thorens. Evens Stievenart s-a remarcat cel mai mult dintre cei trei piloţi ai Team Dacia, cucerind poziţia a treia în clasamentul general al Trofeului Andros. Alain Prost a ocupat locul opt, în timp ce Nicolas Prost, fiul fostului campion din Formula 1, s-a clasat pe poziţia cu numărul 21.

După cum ne-a declarat chiar Alain Prost, condiţiile dificile provocate de absenţa gheţii au pus la grea încercare potenţialul maşinii gândite pentru un randament maxim pe gheaţă. Lipsa ninsorii din prima zi a etapei desfăşurate la Val Thorens a făcut unele viraje să trebuiască abordate pe macadam, iar pe unele linii drepte ale circuitului, gropile formate în zăpadă au îngreunat prestaţia bolizilor.

La capitolul diferenţe tehnice, pilotul francez ne-a explicat că Dacia Lodgy Glace este doar o evoluţie faţă de Dusterul pe care l-a pilotat până în acest sezon. Totuşi, setările motorului şi ale suspensiei au fost îmbunătăţite, alături de repartiţia maselor pe punţi. În ciuda condiţiilor meteo nefavorabile, care l-au obligat să adopte un stil de condus potrivit mai degrabă pentru circuit decât pentru gheaţă, Evens Stievenart a reuşit să aducă echipei sale 144 de puncte, plasându-se imediat sub Jean-Philippe Dayraut şi Olivier Panis.

Această primă etapă, pe care am putea să o considerăm plină de lecţii utile pentru echipe, din cauza traseului dificil, îngreunat de vremea nefavorabilă, prefigurează un sezon desfăşurat în forţă, cu cel puţin zece piloţi capabili să obţină victoria în finală. Chiar dacă nu a obţinut primul loc la Val Thorens, Dacia Lodgy Glace şi-a făcut o intrare remarcabilă în competiţie, anunţând performanţe şi mai bune pe viitor.

Week-end-ul următor este rândul pentru etapa de la Andora, pe parcursul căreia întreaga echipă Dacia promite să obţină un rezultat superior. Atât Evens Stievenart, cât şi Alain Prost s-au declarat mulţumiţi de performanţele lui Lodgy, iar Prost a declarat, cu optimism, că podiumul final al Trofeului Andros de anul acesta va avea cu siguranţă un pilot al Team Dacia pe locul I.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide