Maşinile non-euro ar putea fi interzise din 2011

Autor: Cosmin Iordache 02 apr. 2008 Știri auto
Maşinile non-euro ar putea fi interzise din 2011

Maşinile non-euro din România ar putea fi retrase din circulaţie începând cu 2011, în baza unei directive a Uniunii Europene privind scoaterea din uz a acestor autovehicule, aflată în dezbaterea Executivului european, costurile de casare şi dezmembrare urmând să fie suportate de la bugetul de stat.

Noua reglementare i-ar putea lăsa pietoni pe mulţi dintre români, dintre automobilele non-euro făcând parte Dacia 1300, Trabant, Oltcit, Renault 21 sau Opel Kadett modele încă prezente pe şoselele autohtone.

Conform notei de fundamentare a ordonanţei de urgenţă privind taxa de poluare, în România, 90% dintre automobile se încadrează în normele de poluare non-euro, Euro 1 şi Euro 2.  De asemenea, vârsta medie a autovehiculelor din parcul auto românesc este de 13 ani, România fiind ţara cu cea mai bătrână flotă auto din spaţiul comunitar.

Înăsprirea reglementărilor privind normele de poluare va fi un lucru bun nu doar dintr-o viziune ecologistă, ci casarea multor automobile vechi va avea un efect binevenit şi asupra fluidizării şi securizarii traficului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide