Mitsubishi va oferi o maşină electrică low-cost: i-MiEV SCiB

Ce spuneţi de un Mitsubishi i-MiEV mai ieftin cu 11.000 euro? Aşa-i că se apropie de dezideratul ”maşină electrică low-cost”? Însă preţul mai mic înseamnă şi compromisuri în ce priveşte autonomia.

Mitsubishi va oferi o maşină electrică low-cost: i-MiEV SCiB Mitsubishi va oferi o maşină electrică low-cost: i-MiEV SCiB

Despre Mitsubishi i-MiEV nu se poate spune că e prea accesibilă, deşi, pentru o maşină electrică, preţul său este relativ corect. Aşa încât japonezii s-au gândit să ofere şi o versiune mai ieftină, care ar putea fi considerată un fel de maşină electrică low-cost.

În Japonia, graţie bonusurilor guvernamentale pentru maşinile electrice, un Mitsubishi i-MiEV normal costă circa 3 milioane yen (26.000 euro). Versiunea low-cost va costa în jur de 1,7 milioane yen (15.000 euro), deci va fi mai ieftină cu 11.000 euro. Foarte atractiv, chiar şi în condiţiile renunţării la unele echipamente din dotarea standard.

Totuşi, scăderea foarte mare de preţ se traduce şi într-un alt minus: autonomia mai scăzută. Dacă modelul i-MiEV actual se laudă cu o autonomie maximă teoretică de 160 km, versiunea i-MiEV low-cost va oferi maximum 120 km, din cauza utilizării unui pachet mai compact de baterii.

Noile baterii, construite de Toshiba, vor avea însă un alt avantaj: vor putea fi încărcate mai frecvent, vor suporta cicluri neregulate de încărcare şi vor fi mai puţin influenţate de schimbările de temperatură. Este vorba de o tehnologie nouă SCiB (Super Charge ion Battery), destinată strict maşinilor utilizate pe trasee urbane.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.