Noi informaţii despre E-Wolf Alpha-2, supercarul electric german

e-WOLF este o companie germană care se ocuopă cu transformarea vehiculelor cu motoare convenţionale în vehicule electrice. Iată că, pe lângă utilitare, e-WOLF îşi propune să lanseze în 2012 un supercar electric, Alpha-2.

Noi informaţii despre E-Wolf Alpha-2, supercarul electric german Noi informaţii despre E-Wolf Alpha-2, supercarul electric german

Producătorul german e-WOLF ne-a "ameninţat" încă de acum doi ani cu lansarea unei maşini electrice sport E2, care acum se va numi Alpha-2. În preajma lansării din 2012, germanii ne oferă şi nişte detalii mai precise despre performanţele şi tehnica maşinii.

În primul rând, vorbim de o maşină concepută special pentru a fi propulsată de un motor electric. Prin urmare, creatorii lui e-WOLF Alpha-2 şi-au permis să adopte un design destul de extravagant, dar care e foarte clar că ţine seama de principiile aerodinamice.

Maşina va fi propulsată de două motoare electrice, puterea maximă cumulată a acestora ridicându-se la 140 kW (190 CP). Nu pare prea impresionant, însă trebuie adăugat faptul că sistemul de propulsie beneficiază de o funcţie "peak power": timp de 30 de secunde, puterea maximă se dublează, ajungând la 280 kW (380 CP).

Dacă mai adăugăm şi cuplul motor maxim de 800 Nm, disponibil de la 0 rpm, devine clar că performanţele anunţate sunt plauzibile: 3,9 secunde pentru demarajul 0-100 km/h, în timp ce viteza maximă este limitată la 230 km/h.

Germanii afirmă că autonomia maximă a lui e-WOLF Alpha-2 se cifrează la 300 km, graţie unei noi tehnologii pentru baterii, care sunt de tipul litiu-ion, având structura de înmagazinare a energiei electrice pe bază de ceramică (aceasta asigurând şi un nivel foarte ridicat de securitate).

e-WOLF Alpha-2 va fi o maşină electrică supersport cu pretenţii: preţul de pornire în Germania este anunţat la circa 245.000 euro, adică la nivelul unor bolizi cu nume sonore, gen Ferrari, Lamborghini sau Aston Martin. Suntem foarte curioşi dacă un exemplar de preserie va fi prezentat la Salonul Auto Frankfurt 2011, în această toamnă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.