Originalul Volkswagen Golf GTI se duelează cu noul Golf 7 GTI. Care câştigă? [VIDEO]

Primul Golf GTI din istorie a avut fie un motor de 1,6 litri cu 112 CP, fie unul de 1,8 litri cu 112 CP. Adică jumătate din puterea celui mai recent Golf GTI, cel cu numărul şapte. Dar, chiar şi aşa, bătrânelul s-a descurcat admirabil într-o liniuţă pusă la cale de Auto Express.

Originalul Volkswagen Golf GTI se duelează cu noul Golf 7 GTI. Care câştigă? [VIDEO] Originalul Volkswagen Golf GTI se duelează cu noul Golf 7 GTI. Care câştigă? [VIDEO]

Volkswagen Golf GTI a împlinit 40 de ani de existenţă în 2015, iar britanicii de la Auto Express au vrut să vadă cum se descurcă prima generaţie a hot hatchului german în comparaţie cu ultima generaţie.

Bătrânul GTI din videoclipul de mai jos e pus în mişcare de un motor de 1,6 litri cu 110 CP, în vreme ce urmaşul său modern se laudă cu un propulsor de 2,0 litri care dezvoltă 220 de CP, adică exact dublu. Rezultatul, în continuare.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.