Peugeot 308 GT: primele imagini şi informaţii oficiale

Peugeot 308, Maşina Anului 2014 în Europa, primeşte o versiune sportivă care va reprezenta constructorul din Sochaux la Salonul Auto de la Paris 2014, denumită sugestiv 308 GT.

Peugeot 308 GT: primele imagini şi informaţii oficiale Peugeot 308 GT: primele imagini şi informaţii oficiale

Peugeot profită de avantajul lansărilor pe teren propriu la Salonul Auto de la Paris 2014 şi publică primele imagini şi informaţii oficiale cu versiunea mai dinamică Peugeot 308 GT, bazată pe modelul 308, câştigător al titlului de Car of the Year 2014.

Nouă ne-a plăcut Peugeot 308 încă de la testul în premieră, aşa că am efectuat bucuroşi şi testul cu versiunea diesel 1.6 e-HDi, dar anunţarea versiunii 308 GT ne-a intrigat şi mai tare.

Francezii spun că aceasta este disponibilă pentru caroseriile hatchback şi SW iar modificările formează o listă care cuprinde deopotrivă elemente de design şi de ordin tehnic. Vis-a-vis de aspect, 308 GT primeşte faruri şi lumini de semnalizare cu LED pentru partea din faţă, unde sigla Peugeot a fost coborâtă de pe vârful capotei până pe grila centrală.

Peugeot oferă două motorizări pentru 308 GT: un propulsor diesel - 2.0 BlueHDi cu 180 CP şi cuplu maxim de 400 Nm la 2.000 rpm - cuplat cu o transmisie automată şi unul alimentat cu benzină - 1.6 THP cu 205 CP şi cuplu maxim de 285 Nm între 1.750 şi 4.500 rpm - disponibil cu o transmisie manuală cu şase trepte.

Modificările se extind şi la nivelul suspensiei, despre care oficialii francezi spun că a fost setată pentru performanţe sporite, însă vom afla exact de ce este în stare 308 GT (cel puţin, pe hârtie) abia la lansarea modelului de la Salonul Auto de la Paris 2014.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.