Porsche nu preia controlul VW în acest an

Şeful Porsche, Wendelin Wiedeking, a declarat că "este nerealist să sperăm că vom prelua controlul VW în condiţiile actualei situaţii economice". Totuşi, acest pas este planificat în 2009.

Porsche nu preia controlul VW în acest an Porsche nu preia controlul VW în acest an

Se pare că actuala criză mondială dă peste cap planurile lui Porsche, producătorul resimţind repercusiuni în ciuda rezultatelor foarte bune din anul fiscal 2007-2008.

Pe de o parte, scăderea cererii de maşini sport la nivel global i-a făcut pe germani să decidă închiderea fabricii toată luna ianuarie. Pe de altă parte, planurile anunţate cu surle şi trâmbiţe, de a prelua controlul VW, vor fi amânate undeva în anul 2009. Wiedeking a declarat că "Porsche nu se grăbeşte" să încheie această tranzacţie, mai ales că, pentru anul fiscal 2008-2009, compania din Stuttgart este mai ocupată cu dezvoltarea unui program de reducere a costurilor.

Deocamdată, Porsche deţine 42,6% din acţiunile VW, însă creşterea dorită de 75% este riscantă în actualul context mondial - cu toate că valoarea acţiunilor celor două companii continuă să crească: 57,261 euro pentru Porsche (creştere de 8,5%), respectiv 286 euro pentru VW (creştere de 12,2%).

În vara lui 2007, zvonurile din mediul economic arătau că Saxonia Inferioară, deţinătoare a 20% din acţiunile VW, ar fi dispusă să-şi vândă partea pentru un preţ de 150 euro/acţiune. Asta în condiţiile în care cotaţia la bursă era de 111,48 euro, iar Porsche oferea doar 101 euro/acţiune.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.