Preţul de pornire în Europa pentru limuzina electrică Tesla Model S: peste 60.000 de euro

La Salonul Auto Geneva 2013, americanii de la Tesla aduc versiunea pentru Europa a limuzinei lor electrice Tesla Model S. Care anunţă un preţ de pornire de 64.000 de euro. Se anunţă un succes sau nu?

Preţul de pornire în Europa pentru limuzina electrică Tesla Model S: peste 60.000 de euro Preţul de pornire în Europa pentru limuzina electrică Tesla Model S: peste 60.000 de euro

După ce Tesla Model S a fost lansată cu surle şi trâmbiţe în SUA şi după o serie de laude şi scandaluri din presa de peste ocean, iată că limuzina electrică americană urmează să debuteze şi pe piaţa auto europeană, cu ocazia Salonului Auto Geneva 2013.

Cei interesaţi trebuie să ştie că preţul de pornire al maşinii este 64.760 euro - preţ valabil pentru varianta cu puterea minimă, de 225 kW (302 CP), împreună cu pachetul de baterii de 60 kWh, care asigură o autonomie maximă teoretică de 375 km (sau 370 km în regim stabilizat la 88 km/h).

Opţional, această variantă de bază poate fi echipată cu pachetul ”Supercharger”, ceea ce înseamnă creşterea puterii la 270 kW (362 CP) şi adoptarea pachetului de baterii superior, de 85 kWh - totul însemnând creşterea facturii la 75.150 euro.

Versiunea cea mai potentă, Tesla Model S Peformance, are un preţ de pornire de 89.400 euro, fiind vorba despre varianta cu putere maximă de 310 kW (410 CP) şi un pachet de baterii de 85 kWh, autonomia maximă teoretică fiind de 500 km.

Totodată, această versiune de top se poate lăuda cu un demaraj 0-100 km/h în doar 4,6 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 212 km/h. De reţinut că garanţia pentru baterii este de 8 ani, fără limită de kilometri.

Rămâne de văzut dacă noua limuzină electrică va reuşi să-i tenteze pe europenii cu dare de mână, care, în schimb, ar putea fi atraşi de modelele premium de clasă mare cu motoare diesel potente.

Voi ce părere aveţi:

VA AVEA TESLA MODEL S SUCCES PE PIAŢA EUROPEANĂ?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.