Primele poze oficiale cu Mazda CX-5

Iată primele imagini cu noul SUV de clasă compactă Mazda CX-5, care va fi inaugurat la Salonul Auto Frankfurt 2011. O maşină care promite să fie un combatant redutabil în segmentul său.

Noul SUV de clasă compactă Mazda CX-5 a fost prefigurat de conceptul Mazda Minagi, la Salonul Auto Geneva 2011, la începutul anului. A fost o surpriză destul de mare, deoarece modelul de serie este lansat la doar câteva luni distanţă, la Frankfurt 2011.

Două elemente caracterizează noul SUV Mazda CX-5: tehnologia SKYACTIV şi limbajul de design KODO (Sufletul Mişcării). Faţă de fratele mai mare Mazda CX-7, noul CX-5 are o alură mai dinamică şi chiar mai agresivă, promiţându-le viaţa grea concurenţilor precum BMW X1, Ford Kuga, KIA Sportage sau Volkswagen Tiguan.

Partea frontală a maşinii o face foarte uşor de recunoscut ca fiind o Mazda, grila centrală îndrăzneaţă şi farurile serioase imprimându-i chiar un uşor aer premium. Se mai remarcă linia laterală ascendentă, dublată de curburile din partea inferioară, care aduc o notă de încordare deja specifică maşinilor Mazda.

Interiorul lui Mazda CX-5 se anunţă şi el realizat într-o notă mai dinamică, cu un foarte bun caracter practic, dublat de o calitate exemplară şi un nivel de echipare bogat. Alte imagini ale lui Mazda CX-5 nu au fost încă date publicităţii, dar, din punct de vedere tehnic, ştim că Mazda CX-5 este primul model al japonezilor care înglobează toate elementele noii tehnologii SKYACTIV.

Mazda CX-5 beneficiază de noile motoare 2,0 SKYACTIV-G pe benzină, respectiv 2,2 SKYACTIV-D pe motorină, concepute pentru a fi cât mai eficiente şi având un raport de compresie record de 14:1. Motorul diesel este oferit atât în versiune Stadard Power, cât şi High Power, iar emisiile de CO2 se cifrează sub bariera de 120 g/km.

Pentru moment, nu au fost dezvăluite detalii privitor la cifrele şi performanţele acestor motoare, dar noua Mazda CX-5 promite un comportament rutier exemplar, graţie transmisiilor manuale şi automate, precum şi construcţiei şasiului şi a caroseriei. Mai multe detalii despre Mazda CX-5 în curând.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.