Primele schiţe oficiale cu Audi A3

Deşi nu era cazul, germanii s-au gândit să ne ofere un preview pentru noua generaţie Audi A3, făcând publică prima schiţă oficială cu noul model. Care nu se diferenţiază prin aproape nimic faţă de conceptul RS3 Sedan, prezentat la Geneva 2011.

Primele schiţe oficiale cu Audi A3 Primele schiţe oficiale cu Audi A3

UPDATE: Iată şi o schiţă oficială cu versiunea Audi A3 în 3 uşi. Aceasta va consemna o evoluţie în plan stilistic faţă de actuala generaţie, fără modificări drastice, accentul fiind pus pe evidenţierea muchiilor şi a unghiurilor ascuţite. Totodată, ni se oferă şi un preview al interiorului noului Audi A3, care va fi mai simplist, dar şi mai sportiv.

---------------------------------------------------------------------------------

Când a fost prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2011, era clar că Audi RS3 Sedan Concept prefigurează cu mare acurateţe noua generaţie Audi A3, versiunea sedan fiind o propunere nouă pentru compacta premium Audi.

Acum, iată că germanii vor să confirme oficial ceea ce acel concept anunţa: atât noua versiune de caroserie, cât şi liniile de design. Comparativ cu designul coneceptului, schiţa de faţă renunţă la detaliile mai sportive, prezentându-ne un model de serie cu un aspect normal (doar roţile par puţin supradimensionate, un lucru acceptabil din moment ce vorbim de o schiţă artistică).

Mai important este faptul că, o dată cu această imagine, şeful Audi Rupert Stadler a infirmat zvonurile că A3 Sedan va fi destinat doar pieţei nord-americane, modelul urmând a fi disponibil pe toate pieţele, în principal Germania. Oficialii sunt siguri că designul de sedan dinamic este deja un trade-mark al mărcii, iar lungimea de 4,5 metri va face din A3 Sedan un model bine plasat în gama germanilor.

Audi A3 Sedan urmează să fie construit în uzina Audi din Gyor (Ungaria), într-o cadenţă de 125.000 de unităţi pe an, începând din 2013. După cum se ştie deja, Audi A3 va fi bazat pe platforma tehnică a lui VW Golf 7, de la care va prelua motorizările pe benzină şi diesel, dar în plan sunt şi versiuni hibrid sau chiar strict electrice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.