Randări: Toyota Prius va avea o versiune coupe

Conform britanicilor de la Auto Express, Toyota pregăteşte un coupe bazat pe Prius, care se doreşte un răspuns dat concurenţilor de la Honda, cu al lor CR-Z. Iată cum ar putea arăta Prius Coupe.

Randări: Toyota Prius va avea o versiune coupe Randări: Toyota Prius va avea o versiune coupe

Recent am văzut că Toyota este percepută drept cea mai ecologică marcă din lume, imagine la care a contribuit din plin modelul Toyota Prius, aflat deja la a treia generaţie. Aşa încât nu este de mirare că japonezii au în plan diversificarea ofertei de modele Prius, începând cu familista Prius V.

Însă cei de la Honda au ieşit deja pe piaţă cu Honda CR-Z, o maşină hibrid coupe, aşa încât şi cei de la Toyota se vor concentra pe această nişă - VEZI AICI RANDĂRILE.

Toyota Prius Coupe ar urma să apară în 2014 şi se anunţă mai performantă decât CR-Z, dar şi mai agresivă, cel puţin ca aspect. Cu o parte frontală sportivă şi o alură destul de musculoasă, Prius Sports Coupe se va baza şi pe un pachet tehnic de invidiat.

Platforma tehnică se pare că va fi preluată de la noua generaţie Lexus GS, Prius Coupe urmând a oferi şi o versiune cu cutie manuală, la fel ca şi CR-Z. Sistemul hibrid va utiliza baterii litiu-ion dintr-o nouă generaţie, iar sistemul de propulsie va fi plug-in hibrid. Pentru moment, nu se cunosc date relativ la puterea motorului, dar este de aşteptat să vorbim de o maşină de cel puţin 150 CP.

Coupe-ul Prius va mai fi însoţit de alte două modele: o maşină de oraş, prefigurată de Toyota Prius C Concept (prezentat la Detroit 2011), precum şi un SUV derivat din următoarea generaţie RAV-4. Prin urmare, Prius va deveni un sub-brand cu reale şanse de succes.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.