Refresh substanţial pentru Citroen C1

Autor: Gabriel Grosoiu 05 ian. 2012 Știri auto

Abia au fost făcute publice primele detalii oficiale cu privire la faceliftul prin care a trecut Peugeot 107, dar asta nu înseamnă cu nu mai este loc pentru încă o surpriză din partea grupului PSA. Citroen C1 a fost şi el supus unui set complet de modificări, ce au vizat atât partea vizuală, cât şi dotările tehnice ale maşinii.

Astfel, la partea frontală avem de-a face cu o nouă bară de protecţie, ce beneficiază de o grilă de dimensiuni mari, despărţită de locaşul tăbliţei de înmatriculare. Partea superioară a calandrului prezintă un ornament cromat ce întregeşte aspectul proaspăt al întregului ansamblu, alături de luminile de zi cu LED-uri, ce amintesc de gama DS.

Farurile au fost şi ele retuşate, iar emblema prezentă pe capotă beneficiază acum de un fundal negru, menit a sublinia identitatea de marcă a micului Citroen. Tot la capitolul îmbunătăţirilor vizuale merită să menţionăm noua culoare „Boticelli Blue”, disponibilă pentru exterior, preluată direct de pe fraţii mai mari, Citroen C3 şi DS3.

La interior şi-au făcut apariţia padelele amplasate în spatele volanului, ce semnalează introducerea transmisiei Electronic Gearbox System, o premieră pentru Citroen C1. Sistemul multimedia aduce ca noutate opţiunea Connecting Box, care permite redarea fişierelor în format MP3, precum şi conectivitate prin Bluetooth şi mufă USB.

Nici siguranţa nu a fost neglijată, cu ocazia faceliftului lui Citroen C1, astfel că sisteme precum ABS, Electronic Brake Distribution, Isofix şi ESP vor fi prezente la datorie, de fiecare dată când va fi nevoie de acestea. Premiera noului Citroen C1 va avea loc la Salonul Auto de la Bruxelles de anul acesta, fiind urmată, la scurt timp, de introducerea acestuia pe piaţă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide