Sfaturi utile anvelope iarnă: ce recomandă specialiştii

Iarna nu ar trebui să ia pe nimeni prin suprindere, iar sfaturile celor de la Continental se pot dovedi esenţiale la schimbarea anvelopelor normale cu cele pentru sezonul rece.

Sfaturi utile anvelope iarnă: ce recomandă specialiştii Sfaturi utile anvelope iarnă: ce recomandă specialiştii

Cauciucurile de iarnă au devenit un subiect foarte fierbinte în această perioadă, în care gradele celsius încep să scadă, odată cu aderenţa maşinilor. Cunoscutul producător de anvelope Continental ne oferă câteva sfaturi legate de trecerea la anvelopele pentru sezonul rece, în condiţii cât mai raţionale,

Potrivit grupului german, echiparea maşinii cu pneuri de iarnă ar trebui făcută cât mai curând, fără ca şoferii să aştepte prima ninsoare sau chiar apariţia poleiului. Conform unui studiu realizat de Continental în Marea Britanie, majoritetea conducătorilor auto consideră că anvelopele de iarnă sunt indicate numai în condiţii de drumuri alunecoase sau de zăpadă abundentă.

De fapt, potrivit sfaturilor companiei germane, dacă se optează, totuşi, pentru un singur tip de pneu pentru tot anul, cele mai indicate ar fi cele de iarnă. Acestea înregistrează distanţe de frânare mici pe asfalt uscat, spre deosebire de cele de vară, ale căror performanţe de frânare pe zăpadă rămân nesatisfăcătoare.

De asemenea, adoptatea anvelopelor de iarnă poate reduce distanţa de frânare, pe asfalt ud sau zăpadă, cu 4,8 metri, la o viteză de 100 km/h. Tot studiul realizat de Continental, printre şoferii britanici arată că 3 milioane dintre ei au experimentat, de la începutul anului 2010, un accident rutier datorat îngheţului, iar 45% din cei chestionaţi au trecut la limită pe lângă o coliziune.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.