STUDIU. Femeile sunt mai atrase de bărbaţii în maşini scumpe

Autor: ProMotor 14 mart. 2016 Știri auto
STUDIU. Femeile sunt mai atrase de bărbaţii în maşini scumpe

 


Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Wales a relevat faptul că barbaţii care conduc maşini scumpe sunt mai atrăgători pentru femei, faţă de cei care conduc maşini obişnuite, informează telegraph.co.uk

Echipa care s-a ocupat de proiect a arătat unui grup de femei poze cu acelaşi bărbat stând în două maşini: un Bentley Continental de 70.000 de lire, şi o ponosită de Ford Fiesta. Femeile, care aveau vârste cuprinse între 21 şi 40 de ani, au ales ca fiind mai atrăgător bărbatul din Bentley faţă de cel din Ford.

Dr. Michael Dunn, profesor la Universitatea din Wales, a mai spus că bărbaţii sunt mai interesaţi de modul cum arată o femeie şi nu atât de mult de ce maşină conduce. Bărbaţii testaţi în acelaşi mod au spus că atunci când evaluează o femeie nu sunt impresionaţi de maşina pe care o conduce, oricât de scumpă ar fi ea, deoarece prima impresie şi-o fac în funcţie de cât de plăcută este figura respectivei femei.

Concluziile studiului au confirmat faptul că femeile judeca un bărbat prin bogăţia şi statutul său, în timp ce bărbaţii sunt în primul rând preocupaţi de cum arată o femeie.

Coordonatorul proiectului a mai spus că această trăsătură umană de bază nu se va schimba în viitor, chiar dacă femeile devin mai independente prin forţele proprii. 

Acum, cercetatorii plănuiesc să efectueze studii suplimentare, pentru a-i ghida pe unii bărbaţi care îşi cumpără maşini scumpe pentru a trece mai uşor în aşa zisa ”criză de la mijlocul vieţii.” Cu alte cuvinte, barbaţii de varstă mijlocie, în maşini scumpe par a fi mai atrăgători pentru femei, în ciuda părul lor grizonat şi a taliei care tinde să se mărească.


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide