Ţara de lângă România unde se află Mercedes, Audi, General Motors şi Suzuki primeşte o nouă fabrică de 1 miliard de euro

Autor: Gandul.info 01 aug. 2016 Știri auto
Ţara de lângă România unde se află Mercedes, Audi, General Motors şi Suzuki primeşte o nouă fabrică de 1 miliard de euro

 


Daimler va investi 1 miliard de euro, în următorii 4 ani, în construcţia unei fabrici Mercedes-Benz în Kecskemet (Ungaria), care va crea 2.500 de locuri de muncă, scrie Gandul.info.

În Ungaria, vor fi produse atât maşini compacte, cât şi limuzine, aceasta fiind prima fabrică Daimler unde vor fi produse ambele tipuri de maşini. Până acum, limuzinele Mercedes-Benz erau construite numai în Germania şi China.

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a declarat că exporturile din Ungaria vor creşte cel mai probabil cu 3%, odată ce fabrica de la Kecskemet va funcţiona la capacitate maximă.

Odată cu noua fabrică, a doua din Ungaria, Daimler va produce 330.000 de vehicule pe an, comparativ cu 180.000, cât a produs prima fabrică în 2015.

În total, Mercedes-Benz a produs 1,87 milioane de maşini anul trecut, scrie Reuters.

Daimler a construit peste 500.000 maşini la uzina din Ungaria de la deschiderea sa în 2012. zina are peste 4.000 angajaţi.

În Ungaria mai sunt şi alţi producători auto importanţi: Audi, ce a investit peste 8 miliarde de euro din 1993, Suzuki şi General Motors.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide